Sandėliuose ir prekybos salėse visada turime virš 4000 vnt. prekių- stambiųjų buities prietaisų, prekių asortimentas nuolat atnaujinamas – skambinkite ir klauskite – bandysime surasti tai, ko Jūs ieškote!!!

Naudingi patarimaiApie orkaites

 Kas ten viduje? Net pačioje paprasčiausioje elektrinėje orkaiėje yra apatinis kaitinimo elementas, įtaisytas po orkaitės dugnu. Kitas orkaitės elementas yra grilis. Griliu vadiname atvira, viršutineje orkaitės dalyje įmontuota kaitinimo elementą. Kitas svarbus elementas - konvekcinis ventiliatorius, kuris buna montuojamas prie galinės orkaitės sienelės. Jis reikalingas tam, kad šiluma orkaitėje pasklistų tolygiai. Ventiliatorius padeda ne tik kokybiškai iškepti didesnius patiekalus, bet ir sutaupo apie 30% elektros energijos.
       Kai kuriuose orkaičių modeliuose yra įmontuota mikrobangų krosnelė, kuri jungiama su bet kuriuo iš aukščiau minetų kaitinimo būdų. Toks variantas taupo iki 50% elektros energijos, o kepimo laikas sutrumpėja.
       Pirmaujančios firmos (MIELE, ELECTROLUX) gamina orkaites, sublokuotas su garine orkaite. Tada galima vienu metu skirtingais rėžimais ruošti du patiekalus, o jeigu garinėje orkaitėje paruoštą patiekalą 3-5 min patalpinsite į orkaitės režimą, tai jis šauniai paskrus.
       
       Orkaičių temperatūros rėžimas yra tarp 30,,,300°C, o reguliuoti ją galima kas 5°C (geriausiuose modeliuose net kas 1°C).  Dėl to orkaitėje galima ne tik kepti, bet ir sukurti reikiamą silumos aplinką, PVZ.: jogurtui gaminti ar mielinei tešlai ruošti.
       
       Brangesnės orkaitės yra komplektuojamos su specialiu zondu, kuris įsmeigiamas į kepamą patiekalą ir viso kepimo metu orkaitės displejuje Jūs galite matyti patiekalo viduje esančią temperatūrą.
       
       Labai patogu, kai orkaitės lentynėlės yra ištraukiamos ant ratuku, be to kiekviena lentynėlė gali išsitraukti atskirai. Yra modelių, kur pačios orkaitės durelės yra sujungtos su lentynėlėmis ir išvažiuoja atidarant dureles. Bet tai ginčytinas sprendimas, nes vienu metu ruošiant du patiekalus ir norint vieną iš jų ištraukti, automatiškai ištraukiamas ir antras. O jeigu tas antrasis patiekalas yra nebaigęs kepti biskvitas, tai galutinis rezultatas bus tikrai nekoks.
       
       Ypač svarbu kokios yra durelės, nes nuo ju konstrukcijos priklauso šilumos nuostoliai. Geros orkaitės vidiniame durų krašte visu perimetru turėtų būti reljefinis pleišto formos išsikišimas. Per jį šiluma praktiškai negali išeiti iš orkaitės. Papildomai durys hermetizuojamos guminiu ar iš  kompozicinės medžiagos pagamintu tarpikliu. Svarbu, kad durų stiklas neikaistu net ir esant 300°C temperatūrai orkaitės viduje. Tam naudojami daugiasluoksniai stiklai, kurie dar ir aušinami iš viršaus pučiamo šalto oro srove. Šis oras pasišalina per apatinėje dalyje esančias groteles.
       Kad būtų lengviau prižiūrėti. Tam orkaitėje turi buti kuo mažiau sunkiai valomų medžiagų - gumos, plastmasės (turetų dominuoti stiklas ir metalas). Grilis turėtų būti nuleidžiamas - taip nesunkiai išvalysite viršutinę orkaitės dalį. Neturėtų būti briaunų stiklo ir metalo jungtyse. Orkaitės vidus privalo buti padengtas mikroporų emale, kuri padeda pašalinti kepant išsiskiriančius riebalus. Nepamirškite, kad negalima valyti šio emalio kietomis vielinėmis ar polimerinėmis šluostėmis!
       Jeigu ant emalės paviršiaus pateko citrinos rūgšties, acto ar kitokių rugščių, jas nedelsiant reikėtų nuplauti šiltu vandeniu, kitaip laikui bėgant susidarys nenuplaunamos dėmės. Beje, tas pats galioja ir nerudijančiam plienui. Šiaip nerudijantis plienas lengvai nuplaunamas vandeniu, arba specialiu tam skirtu skysčiu. Nereiketų jo valyti įprastomis priemonėmis - dėmės taps matinės.
Draudžiama naudoti ir platinti šio puslapio turinį be UAB Vektrona sutikimo.
 Titulinis
 

Klausimas

Ar perkate internetu buitinę techniką ?

Atsiliepimas

Įrašykite savo atsiliepimą.
El. pašto adresas
Įrašykite saugos kodą
Saugos kodas
Stipriausi lietuvoje
mokilizingas.lt
Pavasario proga – akcija, kiekvienam nusišypsojusiam!
Saugu pirkti
Gyvas medis EPA
Omni ID
My status